Αγαπητοί επισκέπτες σας καλωσορίζουμε στο blog του σχολείου μας.

Η δημιουργία του ιστολογίου μας, εχει στόχο να συμβάλλει στην ευχερέστερη επικοινωνία του σχολείου μας με την κοινωνία ,αλλά ταυτόχρονα να σας ενημερώνει για δράσεις του σχολείου μας και θέματα ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Σας ευχόμαστε καλή και ευχάριστη περιήγηση.




Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε το 2004.

Πρώτος διευθυντής του(2004-2008) ,υπήρξε ο αείμνηστος θεολόγος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ,

ο οποίος συνέβαλε ιδιαιτέρως στην εγκατάσταση και αναπτυξή του.

Στη συνέχεια την διεύθυνση ανέλαβαν οι :Κ.Παπάζογλου(2008-2011) Κ.Νταλιάνης(2011-2014) και Η.Γιωτγιάννης (2014-2017)

Δέχεται μαθητές ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (εστω και σε οικογενειακές επιχειρήσεις) ,

που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ,καθώς και ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ,χωρίς να είναι απαραίτητο να εργάζονται ή να εχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (δυνάμει του Νέου Νόμου &7 ,αρ.45,Ν.4186/13).

Επίσης στο Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού, μπορούν να γίνουν δεκτοί μαθητές και από μετεγγραφή από ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σημερινός διευθυντής του σχολείου μας (σχ.ετος 2017-2018) είναι ο φυσικός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ, με αναπληρωτή διευθυντή τον φιλόλογο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΥΤΟΥΛΑ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων εχει 15 μέλη και οι εγγεγραμμένοι μαθητές μας είναι 110.

Στο Σχολείο μας επίσης υπάρχει Σκακιστική ομάδα, με υπεύθυνο τον μαθηματικό ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΖΟ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Παν-Αττικό Πρωτάθλημα σχ.ετος 2012 η σκακιστική μας ομάδα

έλαβε την 6 η θέση.Στα άμεσα προσεχή σχέδια των μαθητών μας είναι η έκδοση εφημερίδας.

Κάθε χρονιά, μαθητές μας επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

και αρκετοί από αυτούς εχουν ήδη αποφοιτήσει από σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Φιλοσοφική-Μαθηματικό-Νοσηλευτική,κά)

την τελευταία δεκαετία που χρονολογείται η ύπαρξή του.

Σε αυτήν την καλή παρουσία του Σχολείου μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι καθηγητές πάντα εθελοντικά και πρίν την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρουν φροντιστηριακή βοήθεια στους μαθητές εκείνους, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις(κυρίως στα μαθηματικά)

Στο χώρο του Σχολείου μας επίσης, διοργανώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές σεμινάρια Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων (ημερίδες) για Εσπερινά Λύκεια, υπό την επίβλεψη των Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ.ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και κ.ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΥ.

Τέλος το Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού εχει ενεργό παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με αλλους φορείς ,κλπ.

Συστεγάζεται με το 4 ΓΕΛ Κορυδαλλού και το ωράριο λειτουργίας είναι : 7.15μμ-10.40μμ.



Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

25η Μάρτη //Εθνική εορτή///μέρα μνήμης

 

  η ανατίναξη της τουρκικής ναυαρχίδας απο τον Κανάρη

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

  ".......ένα πράμα μόνο με παρακίνησε κι εμένα να γράψω:ότι τούτη την πατρίδα τήν έχομεν όλοι μαζί,και σοφοί κι αμαθείς,και πλούσιοι και φτωχοί,και πολιτικοί και στρατιωτικοί,και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι.
Οσοι αγωνιστήκαμεν,αναλόγως ο καθείς,έχομεν να ζήσομεν εδώ.
Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί,να τη φυλάμε κι όλοι μαζί,καί να μή λέγει ούτε ο δυνατός "εγώ", ούτε ο αδύνατος.Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς "εγώ"? όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέει "εγώ", όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε "εμείς".
Είμαστε στο "εμείς" κι όχι στο "εγώ".
Καί στο εξής να μάθομε γνώση,άν θέλομε να φκιάσομε χωριό να ζήσομε όλοι μαζί.
Εγραψα γυμνή την αλήθεια, να ιδούνε όλοι οι Ελληνες ν΄αγωνίζονται για την πατρίδα τους,για τη θρησκεία τους,να ιδούνε και τα παιδιά μου και να λένε" εχομε αγώνες πατρικούς,'εχομε θυσίες"-άν είναι αγώνες και θυσίες.
Καί να μπαίνουν σε φιλοτιμία και να εργάζονται στο καλό της πατρίδας τους,της θρησκείας τους και της κοινωνίας-ότι θάναι καλά δικά τους.
Οχι όμως να φαντάζονται για τα κατορθώματα τα πατρικά,όχι να πορνεύουν την αρετή και να καταπατούν το νόμο,και νάχουν την επιρροή για ικανότη"

(Β 463-464)-Απομνημονεύματα 





 Νικόλαος Γκύζης/ελληνικό σχολείο εν καιρώ δουλείας

και ενα άλλο απόσπασμα από τα Απομνημονευματά του ,όπου εξηγεί τούς λόγους πού των σπρώχνουν στη "συνωμοσία" πού κατέληξε στο Σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843. 

Ιδού πώς ορκίζει.Η σκήνή είναι στο σπίτι του Μακρυγιάννη ένα βράδυ,ένας αγωνιστής κάθεται μαζί του,καθώς τσουγκρίζουν τα ποτήρια ,η κουβέντα τελειώνει έτσι: "-Πού το τσάκισες αυτό το χέρι? -Στο Μισολόγγι ,μου λέγει. -Πού το τσάκισα εγω αυτό? -Στούς Μύλους τ΄Αναπλιού. -Γιατί τα τσακίσαμε? -Γιά τη λευτεριά της πατρίδος -Που΄ναι η λευτεριά κι η δικαιοσύνη?Σήκω απάνου! τον παίρνω και πάμε και τον ορκίζω"

(Β 375) Τα αποσπάσματα ειναι απο το βιβλίο του Γ.Σεφέρη
Ενας Ελληνας-Ο Μακρυγιαννης,
Εκδόσεις Ικαρος1975

επιλογή υλικού-καταχώρηση : εφη καλογεροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου