Αγαπητοί επισκέπτες σας καλωσορίζουμε στο blog του σχολείου μας.

Η δημιουργία του ιστολογίου μας, εχει στόχο να συμβάλλει στην ευχερέστερη επικοινωνία του σχολείου μας με την κοινωνία ,αλλά ταυτόχρονα να σας ενημερώνει για δράσεις του σχολείου μας και θέματα ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Σας ευχόμαστε καλή και ευχάριστη περιήγηση.




Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε το 2004.

Πρώτος διευθυντής του(2004-2008) ,υπήρξε ο αείμνηστος θεολόγος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ,

ο οποίος συνέβαλε ιδιαιτέρως στην εγκατάσταση και αναπτυξή του.

Στη συνέχεια την διεύθυνση ανέλαβαν οι :Κ.Παπάζογλου(2008-2011) Κ.Νταλιάνης(2011-2014) και Η.Γιωτγιάννης (2014-2017)

Δέχεται μαθητές ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (εστω και σε οικογενειακές επιχειρήσεις) ,

που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ,καθώς και ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ,χωρίς να είναι απαραίτητο να εργάζονται ή να εχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (δυνάμει του Νέου Νόμου &7 ,αρ.45,Ν.4186/13).

Επίσης στο Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού, μπορούν να γίνουν δεκτοί μαθητές και από μετεγγραφή από ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σημερινός διευθυντής του σχολείου μας (σχ.ετος 2017-2018) είναι ο φυσικός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ, με αναπληρωτή διευθυντή τον φιλόλογο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΥΤΟΥΛΑ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων εχει 15 μέλη και οι εγγεγραμμένοι μαθητές μας είναι 110.

Στο Σχολείο μας επίσης υπάρχει Σκακιστική ομάδα, με υπεύθυνο τον μαθηματικό ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΖΟ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Παν-Αττικό Πρωτάθλημα σχ.ετος 2012 η σκακιστική μας ομάδα

έλαβε την 6 η θέση.Στα άμεσα προσεχή σχέδια των μαθητών μας είναι η έκδοση εφημερίδας.

Κάθε χρονιά, μαθητές μας επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

και αρκετοί από αυτούς εχουν ήδη αποφοιτήσει από σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Φιλοσοφική-Μαθηματικό-Νοσηλευτική,κά)

την τελευταία δεκαετία που χρονολογείται η ύπαρξή του.

Σε αυτήν την καλή παρουσία του Σχολείου μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι καθηγητές πάντα εθελοντικά και πρίν την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρουν φροντιστηριακή βοήθεια στους μαθητές εκείνους, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις(κυρίως στα μαθηματικά)

Στο χώρο του Σχολείου μας επίσης, διοργανώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές σεμινάρια Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων (ημερίδες) για Εσπερινά Λύκεια, υπό την επίβλεψη των Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ.ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και κ.ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΥ.

Τέλος το Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού εχει ενεργό παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με αλλους φορείς ,κλπ.

Συστεγάζεται με το 4 ΓΕΛ Κορυδαλλού και το ωράριο λειτουργίας είναι : 7.15μμ-10.40μμ.



Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η Φιλοσοφική αντίληψη περί "Θεού"

Οπως εχω αναφέρει αλλού, η ΑΓΝΩΣΙΑ/ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ ειναι η "κατάληξη" της Φιλοσοφίας, οπως φάνηκε και στην Αρχαιότητα με τους Νεοπλατωνικούς και στη νεώτερη εποχή
με την "στροφή" της Βουλησιαρχίας (Σοπενάουερ) ή τον Καντ.
 
Ωστόσο ολοι παρατηρούμε οτι το Ανθρώπινο ειδος, απο τοτε που εμφανίστηκε στη γη, ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ με το δεδομένο, το ήδη υπαρχον, αλλά συνεχώς ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΟΝΤΑ, σε μιαν, οπως φαίνεται, ΑΕΝΑΗ πορεια, την οποια αποκαλούμε Πολιτισμό.
 
 
Φαινεται δηλ οτι υφισταται ΕΝΤΟΣ του Ανθρώπου μια εφεση για μια συνεχη ΥΠΕΡΒΑΣΗ του εκαστοτε δεδομενου, προς ενα"αεί ζητουμενον ον".
Παντα στεκει ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ ο ανθρωπος απο τα οποια επιτευγματα του,σαν να τον ελκει συνεχως μια ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΣΑ δυναμη για να ξεπερνα συνεχως τον εαυτο του, και το κυριοτερο, χωρις να φαίνεται οτι υπαρχει, στην Μεγάλη αυτη Πορεία, καποιο Τέλος.. 
Για την Φιλοσοφία αυτή η αυθυπερβαση του ανθρώπου συνιστα την ΟΥΣΙΑ του, ενω για τον φιλοσοφουντα Πιστό, αυτη ειναι η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ που καλει συνεχώς τον Ανθρωπο να ξεπερνά τον εαυτο του.
Το οτι δεν υφισταται Τελος σε αυτην την Αυθυπέρβαση δειχνει την ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΗ Προέλευση αυτης της Δυναμης, που ξεπερνά καθε ενδοκοσμικότητα δημιουργει συνεχως νεα οντα,
νεα, υπο την εννοια, οτι καμμια προγενεστερη συνθηκη δεν ειναι ΑΡΚΕΤΗ να τα παραξει (Καστοριαδης) και που η μεν θεολογούσα γλώσσα αποκαλεί "θεό", η δε Φιλοσοφουσα Σκεψη "Υπερβατικό".
 
ΥΓ. Μετά τον Αϊνστάιν εγινε σαφες οτι η ανθρωπινη αντιληψη μονο τρεις διαστάσεις μπορει να συλλάβει, οχι την τεταρτη (τον Χρονο), οποτε και το ιδιο το Συμπαν ανηκει, τροπον τινα, στον χωρο του ΜΗ ΑΙΣΘΗΤΟΥ. 
 
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ
φιλόλογος,ιστορικός ,συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου