Αγαπητοί επισκέπτες σας καλωσορίζουμε στο blog του σχολείου μας.

Η δημιουργία του ιστολογίου μας, εχει στόχο να συμβάλλει στην ευχερέστερη επικοινωνία του σχολείου μας με την κοινωνία ,αλλά ταυτόχρονα να σας ενημερώνει για δράσεις του σχολείου μας και θέματα ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Σας ευχόμαστε καλή και ευχάριστη περιήγηση.




Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε το 2004.

Πρώτος διευθυντής του(2004-2008) ,υπήρξε ο αείμνηστος θεολόγος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ,

ο οποίος συνέβαλε ιδιαιτέρως στην εγκατάσταση και αναπτυξή του.

Στη συνέχεια την διεύθυνση ανέλαβαν οι :Κ.Παπάζογλου(2008-2011) Κ.Νταλιάνης(2011-2014) και Η.Γιωτγιάννης (2014-2017)

Δέχεται μαθητές ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (εστω και σε οικογενειακές επιχειρήσεις) ,

που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ,καθώς και ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ,χωρίς να είναι απαραίτητο να εργάζονται ή να εχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (δυνάμει του Νέου Νόμου &7 ,αρ.45,Ν.4186/13).

Επίσης στο Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού, μπορούν να γίνουν δεκτοί μαθητές και από μετεγγραφή από ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σημερινός διευθυντής του σχολείου μας (σχ.ετος 2017-2018) είναι ο φυσικός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ, με αναπληρωτή διευθυντή τον φιλόλογο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΥΤΟΥΛΑ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων εχει 15 μέλη και οι εγγεγραμμένοι μαθητές μας είναι 110.

Στο Σχολείο μας επίσης υπάρχει Σκακιστική ομάδα, με υπεύθυνο τον μαθηματικό ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΖΟ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Παν-Αττικό Πρωτάθλημα σχ.ετος 2012 η σκακιστική μας ομάδα

έλαβε την 6 η θέση.Στα άμεσα προσεχή σχέδια των μαθητών μας είναι η έκδοση εφημερίδας.

Κάθε χρονιά, μαθητές μας επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

και αρκετοί από αυτούς εχουν ήδη αποφοιτήσει από σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Φιλοσοφική-Μαθηματικό-Νοσηλευτική,κά)

την τελευταία δεκαετία που χρονολογείται η ύπαρξή του.

Σε αυτήν την καλή παρουσία του Σχολείου μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι καθηγητές πάντα εθελοντικά και πρίν την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρουν φροντιστηριακή βοήθεια στους μαθητές εκείνους, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις(κυρίως στα μαθηματικά)

Στο χώρο του Σχολείου μας επίσης, διοργανώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές σεμινάρια Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων (ημερίδες) για Εσπερινά Λύκεια, υπό την επίβλεψη των Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ.ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και κ.ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΥ.

Τέλος το Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού εχει ενεργό παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με αλλους φορείς ,κλπ.

Συστεγάζεται με το 4 ΓΕΛ Κορυδαλλού και το ωράριο λειτουργίας είναι : 7.15μμ-10.40μμ.



Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ο θεός Ιλισσός στο Ερμιτάζ!!!!!!




Πρόσφατα ακούσαμε στις ειδήσεις, οτι το Βρεττανικό Μουσείο σχεδόν εν κρυπτώ και παραβύστω, δάνεισε το γλυπτό του Φειδία που αναπαριστά τον θεο Ιλισσό, στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγ.Πετρούπολης, για την σύσφιξη των σχέσεων Αγγλίας-Ρωσίας.
Η ενέργεια αυτή, προκάλεσε αντιδράσεις, δεδομένης της προέλευσης του συγκεκριμένου γλυπτού. 
Ο θεος Ιλισσός, εργο του Φειδία, κοσμούσε το αριστερό άκρο του δυτικού αετώματος του Παρθενώνα, που ΕΚΛΕΨΕ ο Ελγιν το 1804 .
Στο αέτωμα αυτό, ο Φειδίας ειχε απεικονίσει με τα εκπληκτικά γλυπτά του, την μυθική διαμάχη Ποσειδώνα-Αθηνάς για την πόλη των Αθηναίων. 
Ο Ελγιν, δωροδοκώντας τους Τούρκους προύχοντες των Αθηνών (και μερικούς Ελληνες...),κατάφερε δίνοντας πλαστή μετάφραση γνήσιου εγγράφου απο τον αναπλ.Βεζυρη της Κων/πολης  και εκλεψε οτι πρόλαβε, δεδομένου οτι το 1805 με την αλλαγή του Τούρκου διοικητή Αθηνών ξεσηκώθηκαν οι οθωμανοί που τοτε κατοικούσαν εντός της Ακροπόλεως.
Αργότερα, ο Ελγιν πούλησε τη ..σοδειά του στο Βρεττανικό Μουσείο, χωρίς να μπορεί να επιδείξει το γνήσιο έγγραφο της σουλτανικής άδειας, παρα μονο τη μετάφραση του εγγράφου του αγγλικανού ιερέα Hunt των Αθηνών.
Τούτων δοθέντων, ηταν αναμενόμενες οι αντιδράσεις για σύνολη τη συμπεριφορά του Λονδίνου και του Βρεττανικού Μουσείου, δεδομένου και του συμβολισμού των γλυπτών του Φειδία, ως εκφρασης του Δημοκρατικού Πνεύματος των Αθηνων του Περικλή. 

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ /ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ



καταχώρηση : Εφη Καλογεροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου