Αγαπητοί επισκέπτες σας καλωσορίζουμε στο blog του σχολείου μας.

Η δημιουργία του ιστολογίου μας, εχει στόχο να συμβάλλει στην ευχερέστερη επικοινωνία του σχολείου μας με την κοινωνία ,αλλά ταυτόχρονα να σας ενημερώνει για δράσεις του σχολείου μας και θέματα ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.
Σας ευχόμαστε καλή και ευχάριστη περιήγηση.
Το ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ιδρύθηκε το 2004.

Πρώτος διευθυντής του(2004-2008) ,υπήρξε ο αείμνηστος θεολόγος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ,

ο οποίος συνέβαλε ιδιαιτέρως στην εγκατάσταση και αναπτυξή του.

Στη συνέχεια την διεύθυνση ανέλαβαν οι :Κ.Παπάζογλου(2008-2011) Κ.Νταλιάνης(2011-2014) και Η.Γιωτγιάννης (2014-2017)

Δέχεται μαθητές ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ –ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ (εστω και σε οικογενειακές επιχειρήσεις) ,

που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο ,καθώς και ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ,χωρίς να είναι απαραίτητο να εργάζονται ή να εχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ (δυνάμει του Νέου Νόμου &7 ,αρ.45,Ν.4186/13).

Επίσης στο Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού, μπορούν να γίνουν δεκτοί μαθητές και από μετεγγραφή από ΕΠΑΛ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σημερινός διευθυντής του σχολείου μας (σχ.ετος 2017-2018) είναι ο φυσικός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΝΟΠΕΤΡΟΣ, με αναπληρωτή διευθυντή τον φιλόλογο, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΥΤΟΥΛΑ.

Ο Σύλλογος διδασκόντων εχει 15 μέλη και οι εγγεγραμμένοι μαθητές μας είναι 110.

Στο Σχολείο μας επίσης υπάρχει Σκακιστική ομάδα, με υπεύθυνο τον μαθηματικό ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΖΟ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Παν-Αττικό Πρωτάθλημα σχ.ετος 2012 η σκακιστική μας ομάδα

έλαβε την 6 η θέση.Στα άμεσα προσεχή σχέδια των μαθητών μας είναι η έκδοση εφημερίδας.

Κάθε χρονιά, μαθητές μας επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

και αρκετοί από αυτούς εχουν ήδη αποφοιτήσει από σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Φιλοσοφική-Μαθηματικό-Νοσηλευτική,κά)

την τελευταία δεκαετία που χρονολογείται η ύπαρξή του.

Σε αυτήν την καλή παρουσία του Σχολείου μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι καθηγητές πάντα εθελοντικά και πρίν την έναρξη των μαθημάτων, προσφέρουν φροντιστηριακή βοήθεια στους μαθητές εκείνους, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις(κυρίως στα μαθηματικά)

Στο χώρο του Σχολείου μας επίσης, διοργανώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές σεμινάρια Παιδαγωγικής -Ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια πάνω στην εκπαίδευση ενηλίκων (ημερίδες) για Εσπερινά Λύκεια, υπό την επίβλεψη των Σχολικών Συμβούλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ.ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ και κ.ΜΠΡΕΝΤΑΝΟΥ.

Τέλος το Εσπερινό Λύκειο Κορυδαλλού εχει ενεργό παρουσία στα δημοτικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για μαθητές που έχουν ανάγκη σε συνεργασία με αλλους φορείς ,κλπ.

Συστεγάζεται με το 4 ΓΕΛ Κορυδαλλού και το ωράριο λειτουργίας είναι : 7.15μμ-10.40μμ.Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

υπέρ -ηφαίστειο Campi Flegrei!!!

Campi Flegrei


 υπερ-ηφαίστειο απειλεί την ευρώπη?

Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Βεζούβιος κατέστρεψε την Πομπηία. Σήμερα, ένα μεγαλύτερο, πολύ πιο επικίνδυνο ηφαίστειο κρύβεται στην άλλη πλευρά της Νάπολης. Αν εκραγεί, το ηφαίστειο Campi Flegrei, θα μπορούσε να εξαφανίσει κάθε μορφή ζωής στην Ευρώπη.

Η καλντέρα Campi Flegrei είναι ένα υπερ - ηφαίστειο. Αν και δεν υπάρχει πουθενά κάποιος ηφαιστειακός κώνος, κρυμμένο κάτω από το φαινομενικά γαλήνιο τοπίο βρίσκεται ένα ηφαίστειο με τεράστια δύναμη. Μια νέα έκρηξη εδώ, θα ήταν πολύ πιθανό να οδηγήσει στη δημιουργία ενός ακόμη ηφαιστειακού κώνου, όπως στο Βεζούβιο.

Το χειρότερο σενάριο ωστόσο, θα μπορούσε να περιλαμβάνει το σβήσιμο μεγάλου μέρους της ζωής στην Ευρώπη. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η επιφάνεια της Γης θα φούσκωνε και θα ράγιζε, ενώ μια σειρά από μικρές εκρήξεις θα έκανε το τεσσάρων μιλίων επίπεδο δάπεδο της καλντέρας να καταρρεύσει στη μεγαλύτερη δεξαμενή μάγματος.

Η τελευταία φορά που το έδαφος υποχώρησε με αυτόν τον τρόπο, 39.000 χρόνια πριν, όταν σχηματίστηκε η καλντέρα, δημιουργήθηκαν τα βράχια στα οποία στέκεται τώρα η πόλη Sorrento.

Αν το ίδιο είδος έκρηξης συνέβαινε σήμερα, αυτό το μέρος της Ιταλίας θα μπορούσε να πάψει να υπάρχει, ενώ τα σύννεφα στάχτης θα έσβηναν τον Ήλιο και θα έριχναν τη θερμοκρασία της Γης. Η ζωή στην Ευρώπη όπως την ξέρουμε θα τελείωνε. Θα χάναμε τα ζώα, τις καλλιέργειες μας και τα τρία τέταρτα των φυτικών ειδών μας, βυθίζοντάς μας σε μια νέα σκοτεινή εποχή ταραχών, πείνας και διαρκούς χειμώνα.

Τώρα, μια διεθνής ομάδα θέλει να τρυπήσει μέσα στο εσωτερικό της καλντέρας για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί ένα τμήμα της έχει αυξηθεί κατά 3 μέτρα από το 1969. Η περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο του φουσκώματος, έχει δει ολόκληρους δρόμους να καταρρέουν. Η απειλή είναι επικείμενη. Την τελευταία φορά που το έδαφος αυξήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο (μεταξύ 1430 και 1538), έγινε μια έκρηξη που προκάλεσε το σχηματισμό ενός νέου ηφαιστείου."Κλειδί" για το συγκεκριμένο εγχείρημα, είναι ο Βρετανός ηφαιστειολόγος Chris Kilburn, από το University College του Λονδίνου, ο οποίος έζησε στη Νάπολη 20 χρόνια. «Αυτή τη στιγμή μπορούμε κάλλιστα να βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία περίοδο ανύψωσης», λέει. «Εάν γίνει όπως και πριν, θα μπορούσαμε να περιμένουμε άλλα 60 χρόνια αναταραχής και πιθανών σεισμών και εκρήξεων».

Το έργο του Kilburn και των άλλων επιστημόνων μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για το λαό της Νάπολης - και την υπόλοιπη Ευρώπη -, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο σενάριο παρόμοιο με αυτό της Πομπηίας............................................................................

ολόκληρο το κείμενο εδώ

καταχώρηση -επιλογή υλικου: εφη καλογεροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου